ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑProject Description

Η ανάγκη για την δημιουργία φυσικών τροφίμων τα οποία θα περιέχουν συμπυκνωμένη την διατροφοπληροφορία και θα μπορέσουν με έναν “έξυπνο” τρόπο να προσφέρουν μέγιστη διατροφική αξία στον τελικό καταναλωτή, είναι πλέον πρωταρχική για τον σύγχρονο άνθρωπο

Μία καινούργια κατηγορία πρώτων υλών και τροφίμων, τα λειτουργικά τρόφιμα, έρχονται για να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που δημιουργείται με αυτό τον τρόπο σήμερα και να αποτελέσουν ύψιστη ασπίδα πρόληψης και προστασίας για την υγεία καθώς επενεργούν ευεργετικά στον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Τα βιολειτουργικά ή διατροφοφάρμακα (nutriceuticals) είναι λειτουργικά προϊόντα με φυσικά συστατικά και με τη μέγιστη διατροφική αξία που δρουν πολύ άμεσα στην κυτταρική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η επιστημονική ομάδα της ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗΣ συνέβαλε στις πρώτες κλινικές μελέτες αυτών των τροφίμων, στηρίζοντας ταυτόχρονα και την παραγωγή τους. Σήμερα 15 χρόνια μετά συνεχίζει την έρευνα σε συνεργασία με τους πιο έγκριτους ερευνητικούς οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανοίγοντας το δρόμο στην αξιοποίηση ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών  καθώς και σπάνιων διατροφικών συστατικών, προάγοντας ιδιαίτερους ισχυρισμούς υγείας (βάσει των Ευρωπαϊκών Κατευθυντήριων Οδηγιών) και κάνοντας τα συγκεκριμένα προϊόντα, εργαλεία διατροφής ακριβείας.

Η ομάδα της ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗΣ μελετώντας το μεταβολικό και γονιδιακό προφίλ του κάθε ανθρώπου, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του τρόπου ζωής του, αποτυπώνει τις ανάγκες του και προσδιορίζει ποια συστατικά χρειάζεται και ποια βιολειτουργικά τρόφιμα θα μπορούσαν να τον ωφελήσουν. 

Υπηρεσία : Λεπτομέρειες